open-navfaktor-logo
search
Boks
Promotor potvrdio: Anthony Joshua u ringu krajem maja ili početkom juna
Anthony Joshua uskoro će postići konačan dogovor i potvrditi svoj idući meč u kojem će braniti titulu protiv Kubrata Puleva.
29.01.2020. u 15:36
get url
text

Svjetski prvak u teškoj kategoriji najvjerovatnije će u maju ili junu i to pred svojim navijačima u Velikoj Britaniji braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule koje je u decembru vratio svladavši Andyja Ruiza Juniora. Ovu informaciju potvrdio je to njegov promotor Eddie Hearn.

- Gotovo sigurno će to biti iduća borba za AJ-a i gotovo će se sigurno dogoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Glavni problem koji imamo je taj da Pulev želi izvući što je više moguće novca. Spurs, Emirates, Cardiff, Twickenham, sve lokacije su u igri - izjavio je Hearn, čije riječi prenosi Sky Sports.

Joshui će to biti 25. profesionalni meč i prilika da ostvari 24. pobjedu. S druge strane, bugarski bokser IBF-ov je obavezni izazivač koji u karijeri ima 28 pobjeda i jedan poraz i to iz meča protiv Vladimira Klička.

Hearn tvrdi da će AJ na Otoku braniti naslove, a zanimljivo, Pulev je nedavno najavio da će borba biti održana na Vodafone Park stadionu u Istanbulu, domu Fudbalskog kluba Bešiktaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.