open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Promjena vremena: Naredenih dana oblačno s kišom
U nedjelju, 12. marta, bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
11.03.2023. u 09:58
get url
text

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba da do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 7, dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

U ponedjeljak, 13. marta, sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, dnevna od 14 do 20 stepeni.

U utorak, 14. marta, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša u većem dijelu zemlje. Vjetar prijepodne slab, a poslijepodne umjeren do pojačan sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 stepeni.

U srijedu, 15. marta, oblačno s kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Prema kraju dana i tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.