open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Promjena vremena donosi i meteopatske reakcije poput malaksalosti, reumatskih bolova, nervoze
Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina na sjeveru Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, sa jakim do olujnim udarima južni i jugozapadni. 
25.12.2021. u 08:34
get url
text

Dnevna temperatutra od osam do 14, u Hercegovini, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne do 17 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama, uz neuobičajeno visoke temperature i povremene jače udare juga, postepeno će zahvatiti cijelu zemlju. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju se sugeriše opreznija vožnja. Nešto ugodnije, uz niže temperature, bit će u centralnim dijelovima zemlje, sa dolaskom noći i ovdje će se opšta slika pogoršati.

Sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine na području Hercegovine. Tokom dana u većem dijelu Bosne prestanak padavina, a nove se očekuju krajem dana i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od šest do 12, na jugu do 14 °C.

U ponedjeljak će biti također oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana postepeni prestanak padavina u Bosni. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu od 10 do 14 °C.

U je pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu do 11, a dnevna od pet do 10, na jugu do 13 °C.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.