open-navfaktor-logo
search
Velika tragedija
Proletjela je godina otkako je poginuo Emiliano Sala
Iako su mnogi smatrali da je Argentinac preminuo uslijed utapanja, fudbaler je zapravo poginuo od posljedica teških povreda glave potvrdila je kasnija obdukcija tijela
21.01.2020. u 11:34
get url
text

Prije tačno godinu fudbalski svijet ostao je u šoku kada se pročula vijest da je s radara nestao avion kojim je iz Nantesa za Cardiff letio argentinski napadač Emiliano Sala.

Nevjerica je zavladala među navijačima Nantesa, iako je Sala već tada bio član Cradiffa, čiji fanovi su također bili u šoku.

Dugo je traja potraga za Salom i olupinom aviona Piper Malibu, a sve vrijeme porodica i prijateljis su se nadali da je Sala preživio. Osim Agrentinca u avionskoj nesreći u Engleskom kanalu poginuo je i pilot Dave Ibbotson.

Sala je javio ocu i prijateljima da osjeća da će se avion, što se na kraju, što se i dogodilo. 

Iako je već bio potpisao ugovor s Cardiffom, Sala se vratio u Nantes kako bi se pozdravio s bivšim saigračima koje je tada kao trener predvodio bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Iako su mnogi smatrali da je Argentinac preminuo zbog utapanja, fudbaler je zapravo poginuo od posljedica teških povreda glave potvrdila je kasnija obdukcija.

Tek 4. febuara, u velikoj potrazi, otkrivena je olupina aviona u kojem se nalazilo tijelo Emiliana Sale, a četiri dana kasnije tijelo je izvučeno. Višednevnu akciju potrage finansijski su podržali i brojni fudbaleri.

Sala je sahranjen 16. februara u Progresu, svom rodnom gradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.