Prolaznici iznenađeni: Hotel Holiday u Sarajevu vratio ratni izgled iz 1992. godine

objavljeno: 30.01.2018. u 15:36

Posjetioci sarajevskog hotela Holiday bili su zatečeni novim izgledom samog ulaza u hotel. Naime, nekoliko radnika danas je postavljalo UNCHR folije koje Sarajlije dobro pamte iz vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Naime, one su koršitene da se zatvore prozori koji su pukli od metaka ili granata. Ovo sve bilo je veoma čudno strancima koji su gosti hotela, a pojašnjenje nam je dalo ljubazno osoblje. 

- Holiday će narednih sedmica izgledati kao za vrijeme agresije '90-ih godina. Cijeli ulaz i sala kod recepcije izgledat će kao 1992. godine, a razlog je snimanje filma "Suosjećanje za đavola". Film kanadskog reditelja Guillaume de Fontena je koprodukcija Monkey Pack Filma iz Francuske, Go Filmsa iz Kanade, Nexus Factoryja iz Belgije i bh. produkcijske kuće SCCA/pro.ba i inspirisan je istinitim događajima. Temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom '92 i '93. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva i bio je gost našeg hotela – rekli su nam radnici Holidaya. 

Producentica filma Amra Bakšić Čamo je najavila početak snimanja za petak i trajat će do 16. marta ove godine na različitim lokacijama u Sarajevu.