open-navfaktor-logo
search
Infrastruktura
Projekti: U koje stadione je Fudbalski savez BiH uložio po 100.000 eura
Iz Saveza obznanili da je šest projekata u fazi implementacije
04.11.2019. u 19:48
get url
text

Fudbalski savez BiH je u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima pokrenuo nekoliko infrastrukturnih projekata, za koje je Savez osigurao finansijska sredstva iz grantova koje su UEFA i FIFA namijenili svim nacionalnim savezima upravo za unapređenje infrastrukture.

Tako su iz Saveza obznanili da je šest projekata u fazi implementacije: Projekat unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima u PLBiH, unapređenje infrastrukture na stadionu Grbavica, projekat ugradnje barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima Pod Bijelim brijegom, Koševo i Gradski stadion Banja Luka, razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu, Sportski centar FSRS u Prnjavoru i priširenje Trening-centra u Zenici.

Po 100.000 eura uloženo je u projekat ugradnje barijera i elektronskih čitača karata u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

U Mostaru je projekat završen u augustu, dok su u Sarajevu i Banjoj Luci još uvijek nisu.

Zbog konfiguracije stadiona Koševo i velikog broja ulaza, potrebno je još 200.000 KM koje je općina Centar Sarajevo, nedavno osigurala iz rebalansa budžeta za 2019.godinu. U toku je usaglašavanje sporazuma sa N/FSBiH o zajedničkom ulaganju.

U Banja Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS/FSBiH, FK Borac i izabranog ponuđača. Po dobijanju saglasnosti pristupit će se realizaciji potpisanih ugovora.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.