Projekat Kamernog teatra 55 iz Sarajeva: U Srebrenici počela škola glume

objavljeno: 07.02.2018. u 17:09

Dugonajavljivani projekat "Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici", Kamernog teatra 55, jučer je zvanično počeo, saopštili su iz ove teatarske kuće iz Sarajeva. 

Tim povodom, direktor Kamernog teatra 55, Emir Hadžihafizbegović, potpisao ugovor o suradnji sa općinom Srebrenica i njenim načelnikom, Mladenom Grujičićem, i direktoricom JU Kulturni centar Srebrenica, Medihom Smajić, čime je ova plemenita ideja napokon dobila i zvanični okvir.

- Pored zvaničnog dijela susreta, desio se još jedan, manje zvaničan, ali veoma bitan i emotivan. Naime, nakon potpisivanja ugovora o suradnji u prostorijama Centra, održan je i susret sa pedesetak budućih polaznika škole, uzrasta od 5 do 15 godina. Kako je već više puta najavljivano putem medija, projekt je zamišljen kao škola glume namijenjena svoj srebreničkoj djeci, bez ikakvog gledanja na nacionalni predznak. I tako je i bilo. Rame uz rame, srebrenička djeca su došla, ne zbog svog imena, već zbog želje i potrebe da učestvuju u nečemu prelijepom, plemenitom i, nadasve, važnom. Bio je to historijski dan. Za Srebrenicu. Za Kamerni. Za BiH - istakli su iz Kamernog 55.

Ističu da ako je tačna ona da "budućnost pripada mladim naraštajima", onda se ovim putem, žele pobrinuti da ta budućnost bude lijepa, plemenita, i skrojena po mjeri čovjeka.