- Snijeg je pored planina moguć i nižim područjima centralne i istočne Bosne. Kiša se osim u Hercegovini, očekuje na sjeveru i zapadu Bosne. Vrijeme tokom sedmice će biti promjenjivo pri ćemu će u pojedinim dijelovima dana biti i kraćih sunčanih intervala. Temperature zraka u padu, u istom prognostičkom periodu, ali i dalje nešto veće u odnosu na prosječne vrijednosti za ovo doba godine - navodi se u prognozi za ovu sedmicu.

Jutarnje temperature zraka varirat će od minus 3 do 3 stepena Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do šest. Najviše dnevne temperature između nula i šest stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 9 stepeni.

- Početkom druge polovine januara 2023. godine prema trenutnim raspoloživim podacima nastavit će se nestabilno vrijeme sa kišom u Hercegovini i u nižim područjima Bosne, i sa snijegom i susnježicom u planinama i pretplaninskim predjelima. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između minus pet do jedan u Bosni do četiri stepena Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između nula i pet u Bosni do devet u Hercegovini - navodi se u prognozi za narednu sedmicu.