open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Prognoza za naredne dvije sedmice: Vruće uz obilje sunca, neće izostati ni tropske noći
Narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine uz obilje sunca bit će vruće, navodi se u dvosedmičnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
26.07.2021. u 11:50
get url
text

Prognozira se pretežno vedro, jedino u utorak na većem dijelu naše zemlje preovladavat će umjereno do pretežno oblačno. Puhat će slab do umjeren vjetar, uglavnom južnog smjera. U takvim okolnostima temperature zraka bit će uglavnom iznad 33 stepena, na jugu zemlje i do 40 stepeni. U južnim i sjevernim područjima neće izostati ni tropske noći.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16 do 22 u Bosni, na jugu zemlje do 25°C. Najviše dnevne temperature između 32 i 36, u Hercegovini do 38 stepeni. Sredinom sedmice očekivane maksimalne temperature i do 40 stepeni.

Prva sedmica augusta prema aktuelinm prognostičkim modelima bit će svježija. Izraženiji pad temperature zraka moguć je u centralnim i sjevernim područjima. Pritjecanje svježijeg i vlažnijeg zraka, uvjetovat će mogućnost za kišu i pljuskove.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 13 i 17 u Bosni, do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 25 i 31 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.