open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Prognoza vremena za naredne dvije sedmice: Kad se očekuje kiša na prostoru cijele BiH
Početkom sedmice iznad Bosne i Hercegovine preovladavat će oblačno vrijeme koje će uvjetovati slabu kišu.
20.03.2023. u 12:19
get url
text

Nešto više padavina bit će u centralnim i sjevernim područjima naše zemlje. Sredinom sedmice doći će do razvedravanja i barem do tri dana neprekidne vedrine. Dnevne temperature zraka bit će u porastu a u južnim i sjevernim područjima većinom iznad dvadest stepeni.

U dane vikenda izgledno je umjereno naoblačenje, uglavnom suho uz neznatnu vjerovatnoću za kišu. Temperature nešto niže, ali i dalje više ili u granicama prosjeka za ovo doba godine. Jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 18°C i 22°C, na jugu zemlje do 23°C.

Od ponedjeljka, 27. marta, očekuje se jače naoblačenje i kiša na čitavom prostoru naše zemlje. Više padavina prema trenutnim prognostičkim modelima moglo bi biti centralnim i istočnim područjima. Nestabilno vrijeme prognozira se do kraja prognoznog perioda.

Jutarnje temperature oscilirat će u rasponu između 3°C i 8°C u Bosni do 11°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 12°C i 17°C u Bosni, u Hercegovini do 20°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.