open-navfaktor-logo
search
Velike štete
Proglašeno stanje prirodne nepogode u općini Kupres
Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč na prijedlog Štaba civilne zaštite te općine donio je u petak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kupres.
05.11.2021. u 13:53
get url
text

Kako se navodi u Odluci, proglašenje prirodne nepogode je uslijedilo zbog olujnog nevremena koje je pogodilo dio općine Kupres, odnosno njena naseljena područja Odžak, Novo naselje - zapadni dio grada te vikend naselje Čajuša, koja se dogodila jučer prlikom čega je pričinjena veća materijalna šteta na stambenim i društvenim objektima u navedenom području.

Odlukom se zadužuju općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzrokovanih prirodom nepogodom.

Naime, jučer, tijekom noćnih sati, olujno nevrijeme s pijavicom pogodilo je naseljena mjesta Odžak i Novo naselje u općini Kupres. Od udara olujnog vjetra i pijavice oštećene su porodične kuće i pomoćni objekti na navedenim lokalitetima.

Pričinjena je veća materijalna šteta na obiteljskim kućama kao i na objektu Hrvatskog doma u Kupresu, izvjestio je načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.