Vlada KS

Proglašen javni interes na čitavoj dionici Prve transverzale

Objavljeno: 03.10.2019. u 15:49

Dužina ove saobraćajnice iznosi oko 12 kilometara, prostire se na području općina Novo Sarajevo, Centar i Vogošća od Zagrebačke ulice do Jošaničke petlje

Prva transverzala

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se proglašava javni interes na čitavoj dionici saobraćajnice Prva transverzala. 

- Ova Odluka još jednom potvrđuje našu opredijeljenost da nam je izgradnja Prve transverzale prioritetni projekt. Na ovaj način želimo da olakšamo i ubrzamo procedure u njenoj izgradnji - poručio je premijer KS Edin Forto. 

Dužina ove saobraćajnice iznosi oko 12 kilometara, prostire se na području općina Novo Sarajevo, Centar i Vogošća od Zagrebačke ulice do Jošaničke petlje. 

Vlada je danas zatražila od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS da je do naredne sjednice upozna  sa svim aktivnostima koje su organi Osnovne škole "Čengić Vila I" poduzeli u slučaju njihove uposlenice Dijane Pelidije i njenog djelovanja na društvenim mrežama. 

Također je od Ministarstva pravde i uprave KS zatraženo da ispita mogućnosti za donošenje jedinstvenog etičkog kodeksa za sve imenovane i uposlene osobe u javnom sektoru, navodi se u saopćenju Press službe KS.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije