Potpisan sporazum

Profesorima, policajcima i državnim službenicima u KS veće plaće

Objavljeno: 28.09.2018. u 16:30 Autor: R. D.

Dogovorili smo osnovicu plaće od 310 maraka za posljednja četiri mjeseca ove godine, kazao je premijer KS Adem Zolj

Sa potpisivanja ugovora u Vladi KS

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj potpisao je sa sindikatima srednjeg obrazovanja KS, policije KS i državnih službenika i namještenika ugovor o povećanju osnovice plaće na 310 maraka.

- Dogovorili smo osnovicu plaće od 310 maraka za posljednja četiri mjeseca ove godine. Međutim, na sjednici Skupštine KS koja tek treba da se održi mora se izmjeniti Zakona o izvršavanju budžeta KS za 2018. godinu kako bi se mogla isplatiti povećanja plaća – kazao je Zolj nakon potpisivanja sporazuma.

Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS, odustao je danas od potpisivanja sporazuma, a Zolj je na to reagirao:

- Sivro je prije nekoliko dana parafirao ovaj sporazum a danas se predomislio. On je tražio da se u sporazum unese još pet zahtjeva koji nisu bili tema pregovora – kazao je premijer KS.

Faruk Bešlić predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja zadovoljan je dogovorom sa Vladom KS, ali je razočaran zbog sindikalne nesloge.

- Žao mi je što je došlo do raskola među sindikatima obrazovanja. Da bi postigli svoje ciljeve moramo biti jedinstveni, ali to nažalost nismo – kazao je Bešlić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije