open-navfaktor-logo
search
Deseta OŠ Ilidža
Profesor Malićević godinama zbog učenika sa oštećenjem sluha pravi prezentacije za časove matematike
Profesoru matematike iz Desete osnovne škole Ilidža Fuadu Malićeviću odato je priznanje za posvećen rad i trajno dobro.
06.10.2021. u 14:47
get url
text

Naime, ovaj profesor već godinama priprema prezentacije za časove matematike. Čas po čas i tako za sve časove od 6. do 9. razreda osnovne škole.

Profesor to nije radio zbog pandemije jer o online nastavi tada nije bilo ni govora, već u želji da pomogne svom učeniku sa oštećenjem sluha.

Ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo Naida Hota-Muminović istakla je kako je napravio poduhvat na koji cijela obrazovna zajednica može biti ponosna.

- Tako ga je cijeli aktiv profesora matematike predložio za nagradu i pohvalu. Ove prezentacije standardizirano u nastavi sada koriste svi nastavnici i učenici. Prezentacije smo uz saglasnost i uz poticaj profesora Malićevića poslali u i druge kantone, jer znanje se dijeljenjem množi – navela je Hota-Muminović.

Profesor ističe da mu je najveća nagrada da "nauči svoje učenike i pomogne u izgradnji jakog društva i jake Bosne i Hercegovine".

Zahvalan je, kaže, i svojoj mentorici profesorici Adisi Gigić, kolegi Ejubu Muratagiću i stručnoj savjetnici Aidi Rizvanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.