MUP HNK

Profesor Dane Puljić preminuo u bolnici nakon što je pretučen u kafani?

Objavljeno: 28.10.2019. u 17:56 Autor: A.B.Š.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražena je obdukcija tijela te su naložene sve neophodne radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja

Dane Puljić (50), profesor u Srednjoj školi Stolac preminuo je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, nakon što je 8. oktobra pretučen u jednom kafiću u Stocu. Da je do tuče došlo, potvrđeno je za Faktor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

-Narušen je javni red i mir tučom i guranjem u jednom lokalnom kafiću u Stocu. U tuči je učestvovalo više osoba. Dobili su prekršajne naloge a D.P. je završio u bolnici, gdje je jučer preminuo kako smo obaviješteni- rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP HNK.

Iz SKB-a Mostar tvrde da je Puljić cijelo vrijeme bio hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, što samo po sebi govori da su u pitanju bile teške tjelesne povrede. Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražena je obdukcija tijela te su naložene sve neophodne radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog događaja. Mještani grada na Bregavi, uznemirila je vijest o smrti sugrađana, no oni s kojima smo imali priliku razgovarati. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije