open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Produžen rok za upis djece sa liste čekanja u privatne vrtiće
Udruženje poziva sve roditelje djece koja se nalaze na listama čekanja, kao i djece uzrasta od 6  mjeseci do 3 godine koja se do sada nisu upisivala u predškolsku ustanovu, a mjesto prebivališta im je na području općina Ilidža, Hadžići i Vogošća da svoje dijete mogu upisati najkasnije do 12. septembra
06.09.2019. u 15:29
get url
text

Produžen je rok za upis djece sa liste čekanja Javne ustanove djeca Sarajeva u privatne vrtiće, te djece koja se prvi put upisuju u predškolsku ustanovu od šest mjeseci do tri godine na području Ilidže i Hadžića, te za djecu od dvije do tri godine koji se prvi put upisuju u predškolsku ustanovu na području općine Vogošća.

- U skladu sa dogovorom koji je postignut sa predstavnicima nadležnog ministastva, a zbog dugotrajne procedure pribavljanja ljekarskog uvjerenja, rok za upis djece je produžen do 12. septembra tekuće godine – kazali su iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova Kantona Sarajevo.

Ističu kako je mjesečna cijena boravka identična iznosu cijene koju je Vlada Kantona Sarajevo utvrdila svojom odlukom i za cjelodnevni boravak za cjelodnevni boravak iznosi 160 KM, a za poludnevni boravak 120 KM.

- Udruženje poziva sve roditelje djece koja se nalaze na listama čekanja, kao i djece uzrasta od 6  mjeseci do 3 godine koja se do sada nisu upisivala u predškolsku ustanovu, a mjesto prebivališta im je na području općina Ilidža, Hadžići i Vogošća da svoje dijete mogu upisati najkasnije do 12. septembra u jednu od re-verifikovanih predškolskih ustanova u Kantonu Sarajevo sa spiska ustanova te popunjenost kapaciteta, koja se svakodnevno ažurira možete prinaći na web stranici udruženja vrtic.ba – naveli su iz Udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.