Još dva mjeseca

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo policajca iz Prijedora

Objavljeno: 23.05.2019. u 12:56 Autor: B. S.

Zločin se dogodio na katolički Uskrs 21. aprila ove godine, kada je Šabić, inače ranije liječen na psihijatriji, s leđa ubo oca, a zatim ubio policajca Tubina koji je njihovoj kući došao sa policijskom patrolom u intervenciju

FOTO: Arhiv

Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor Marku Šabiću (44) iz Gornje Ravske kod Prijedora, osumnjičenom za teško ubistvo policajca Slađenka Tubina (48) i pokušaj ubistva svog oca Veselka Šabića.

Pritvor mu je produžen za još dva mjeseca i može trajati do 21. jula.

Kako navode u sudu, pritvor je određen zbog bojazni da bi Šabić boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke, zatim zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te uznemirenja javnosti.

Zločin se dogodio na katolički Uskrs 21. aprila ove godine, kada je Šabić, inače ranije liječen na psihijatriji, s leđa ubo oca, a zatim ubio policajca Tubina koji je njihovoj kući došao sa policijskom patrolom u intervenciju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije