Okružno javno tužilaštvo Banja Luka tražilo je produženje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Tatić je osumnjičen da je 4. jula ove godine fizički napao T.V. iz Banje Luke sa kojom je u emotivnoj vezi, a sutradan u ulici Branka Popovića, prijetio B.R. iz ovog grada. Na teret mu se stavlja i da je, u tačno neutvrđenom vremenskom periodu, radi prodaje držao veću količinu ekstazija.

 Stanari dijela ulice Branka Popovića u Banjoj Luci, koji su policiji prijavili napad na djevojku, strahuju od Tatića, zbog čega su pisali svim nadležnim institucijama.

- Opravdano sumnjamo da je navedeni spreman uraditi sve kako bi se osvetio našim komšijama koje su kao savjesni građani postupili na način da spriječe započeti fizički napad na žensku osobu koji se desio 4. jula 2022. godine u večernjim satima, na dječijem igralištu u našem naselju u Ulici Branka Popovića u prisustvu velikog broja djece i roditelja.

Također, s obzirom na izrečene prijetnje upućene na način da je "spreman vatrenim oružjem napasti našu djecu kako bi se osvetio, obuzeti smo strahom" - naveli su u pismu upućenom medijima i pravosudnim institucijama.