open-navfaktor-logo
search
Maksimalna kazna
Produkcijska kuća filma, na čijem je snimanju Baldwin usmrtio snimateljicu, platit će 136.793 dolara
Šta je to pošlo po zlu na setu snimanja filma "Rust" u kojem je glumac i producent Alec Baldwin (63) iz vatrenog oružja usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins te ranio reditelja Joela Souzu mjesecima se istraživalo.
20.04.2022. u 19:39
get url
text

Prvi rezultati istrage pokazuju kako je producentska kuća pokazala "običnu ravnodušnost" prema sigurnosti zaposlenika, piše BBC.

Agencija je Rust Movie Productions izrekla maksimalnu kaznu od 136.793 dolara (105.000 funti).

- Nema riječi kojima bih mogao izraziti šok i tugu nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubila Halyna Hutchins, supruga, majka i naša cijenjena kolegica. Sarađujem s policijom kako bismo utvrdili kako se tačno ova tragedija dogodila. U kontaktu sam s njenim suprugom te sam mu ponudio podršku - napisao je Baldwin na Twitteru krajem oktobra prošle godine.

Produkcija filma, kojeg je režirao Joel Souza, a Baldwin producirao i glumio u njemu, zaustavljena je odmah.

Podsjetimo, glumac i producent Alec Baldwin ispalio je metak iz rekvizita na setu u Meksiku i nehotice ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

Snimateljica je odmah helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent.

Ubrzo je pušten iz bolnice na kućno liječenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.