navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Premijera na proljeće

Producenti oduševljeni prirodom: Na Štrbačkom buku počelo snimanje holivudskog filma "Divlja rijeka 2"

Na Štrbačkom buku kod Bihaća, u srcu Nacionalnog parka Una, počelo je snimanje visokobudžetnog igranog akcionog filma, javlja Anadolija.

Objavljeno: 08.06.2022. u 19:59
get url
text

- Bit će to akcioni film, rafting na rijeci, ovdje snimamo scene koje se dešavaju na rijeci. Za sada smo tu sa kaskaderima, a kasnije u julu dolaze i glavni glumci i snimamo kraj filma. Tražili smo divlju prirodu. Prošli smo cijelu Evropu, doveli su nas ovdje i zaljubili smo se. Direktoru se toliko svidjelo da ćemo umjesto tri snimati ovdje devet dana i dovesti i glavne glumce - kaže Anne-Marie Roberge, koproducent i supervizor snimanja.

S njom se slaže i producent Daniel Kresmery, koji kaže da Bosna i Hercegovina ima do sada neotkrivene prirodne ljepote.

- Ovdje smo, jer su predivni vodopadi. Prvi put smo bili u februaru, potom u aprilu i sada imamo i prvo snimanje. Priroda je predivna, vodopad je ljepši nego smo mogli zamisliti - kaže Kresmery.

Premijera filma planirana je za proljeće naredne godine.

{$galerijaFotografija}

Producenti ne žele otkriti detalje, ali nezvanično na Štrbačkom buku se snimaju završne scene filma "River Wild 2" odnosno "Divlja rijeka 2", a među glavnim glumcima trebali bi biti Adrien Brody, Leighton Meester i Taran Killam.

- Daleko najljepša rijeka i našli smo ove vodopade kojih mislim nema nigdje na svijetu i tražili smo netaknutu prirodu, jer kada glumci uđu u nevolju mora se vidjeti da nema izlaza i da sami sebe moraju spasiti iz vode - objašnjava Ognjen Gavanski, glavni producent.

Do sada su brojne televizijske i filmske evropske produkcije već snimale ovdje, ali ovo je svakako moment koji bi mogao biti dodatni vjetar u leđa za razvoj Nacionalnog parka Una.

- Već smo ugostili BBC, TV Art i brojne druge televizije koje su imale interes za snimanja i naši turistički potencijali i rezultati postaju prepoznati i otvaraju se šanse za njihovu promociju i u filmskoj industriji. A ova je promocija važna i za Bihać i USK i Bosnu i Hercegovinu - kaže Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Nacionalni park Una okosnica je turističkog i privrednog razvoja Unsko-sanskog kantona, a prošle je godine imao 102.000 registriranih posjetitelja.

Štrbački buk-Divlja rijeka2-08.06.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow