I pored pomjeranja policijskog sata, radno vrijeme svih prodajnih objekata kojim je dozvoljen rad, ali i apoteka na području Kantona Sarajevo trebala bi biti do 16.30 sati, no to nije slučaj u ostalim kantonima Federacije BiH.

- Radno vrijeme prodavnica i apoteka mogu mijenjati kantonalni štabovi u zavisnosti od svojih potreba. Tako je bilo i prošli put. Ono što je sigurno jeste da ono ne smije biti poslije 20 sati – kaže za Faktor Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba civilne zaštite.

Kontaktirali smo i Nihadu Glamoč, komandanticu Štaba civilne zaštite i ministricu komunalne i infrastrukture Kantona Sarajevo, koja je rekla da će informaciju o radnom vremenu u KS imati danas poslije 17 sati.

- Konstantno smo na telefonskim linijama. Imamo danas Vladu na kojoj će jedna od tema biti ograničenje radnog vremena prodajnih objekata. Nakon toga imamo sastanak Štaba. Još razmišljamo da li će se produžiti radno vrijeme – kazala je Nihada Glamoč.

Mustafa Šakić, komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite Tuzlanskog kantona, istakao je da danas u 14 sati imaju sastanak na kojem će biti donijeta i odluka o eventualnoj izmjeni radnog vremena u TK.

- Radno vrijeme prodavnica i apoteka u Tuzlanskom kantonu bit će do 19 sati. Ta naredba je već spremna i bit će potvrđena na današnjem sastanku – kaže Šakić.