open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Prodavali heroin, kanabis i MDMA: Od 17 dilera dva u zatvoru, po jedan u bolnici i bjekstvu
Dvije osobe koje su u KPZ-u nedavno su upućene na izdržavanje kazne zbog krivičnih djela koja su počinila ranije, a sada ih se tereti za prodaju droge počinjenu u navedenom periodu
17.05.2019. u 15:34
get url
text
MUP TK: Privođenje uhapšenih

Osumnjičeni dileri, njih 13, koji su jučer uhapšeni na području Tuzle, Lukavca i Kalesije, danas daju iskaze u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Tek nakon što tužioci završe ovaj dio posla, bit će poznato za koliko uhapšenih će biti zatražen pritvor. Sve njih, potvrđeno je u Tužilaštvu TK, tereti se za proizvodnju i stavljanje u promet droge.

Saznajemo da su osumnjčeni uglavnom na području Tuzle i Kalesije prodavali heroin, kanabis i drogu MDMA.

- Istraga koja se vodi, pored 13 jučer uhapšenih, obuhvata još četiri osobe, od kojih se dvije nalaze u KPZ-u, jedna je na bolničkom liječenju, a jedna je trenutno van BiH - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Saznajemo da su krivična djela koja su predmet istrage počinjena u periodu od novembra prošle, do maja ove godine. Dvije osobe koje su u KPZ-u nedavno su upućene na izdržavanje kazne zbog krivičnih djela koja su počinila ranije, a sada ih se tereti za prodaju droge počinjenu u navedenom periodu.

Istragom je utvrđeno da se ne radi o organiziranoj kriminalnoj grupi, pa se osumnjičenima najvjerovatnije neće na teret stavljati udruživanje. Radi se o pojedincima, koji su uglavnom na području Tuzle i Kalesije prodavali drogu.

- Istraga se provodi po naredbama Općinskog suda Tuzla za 14 osoba i naredbama Općinskog suda Kalesija za tri osobe - rekao je Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.