open-navfaktor-logo
search
Zavod PIO
Prodat Dom penzionera u Nedžarićima za 10.360.000 KM
Kupac na aukcijskoj prodaji je firma Capital Holding Sarajevo
16.10.2019. u 12:26
get url
text
Dom penzionera Nedžarići

Na današnjoj aukcijskoj prodaji posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH prodat je devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići za 10.364.140 KM, a što nam je potvrdio i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO. Kupac je firma Capital Holding iz Sarajeva.

- Da, prodat je devastirani Dom penzionera u Nedžarićima. Od tih 10.364.140 KM za koliko je prodat, tri miliona KM ide Općini Ilidži po osnovu zemljišta koje nije bilo naše,  a ostatak u Fond PIO za penzije, odnosno, tekuće poslovanje. Nakon što je Dom penzionera prodat sada će uslijediti potpisivanje ugovora, odnosno administrativna procedura. Zaista nismo mogli ići ispod cijene od 10 miliona i 364.140 KM - rekao nam je Krnjić. 

Podsjećamo, ranijih godina je bilo zainteresiranih za kupovinu devastiranog Doma penzionera, zbog atraktivne lokacije, međutim, Zavod PIO to nije mogao učiniti jer tada nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi sa Općinom Ilidža. Pojedine parcele nisu bile uknjižene na Federalni zavod PIO iako su ih oni kupili, nego na Općinu Ilidža, pa je Ilidža tražila naknadu za to zemljište. Takav propust je napravljen prije rata. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.