open-navfaktor-logo
search
Interni izvještaj
Procurio dokument sa Nou Campa: Evo zbog čega Barcelona želi Miralema Pjanića
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta po svemu sudeći završit će na Nou Campu.
26.05.2020. u 14:10
get url
text

Veznjak Juventusa velika je želja Barcelone, a španski AS došao je u posjed dokumenta koji objašnjava zašto Katalonci žele dovesti našeg reprezentativca.

U pitanju je interni izvještaj s početka ove godine iz kojeg se jasno vidi da je Barca već tada bila svjesna da na nekim pozicijama treba dovesti iskusnije igrače. Jedna od tih pozicija je i ona koju pokriva Pjanić pa upravo ovaj dokument otkriva zašto je španski velikan spreman u Torino poslati sedam godina mlađeg Arthura.

- Interni izvještaj kluba iz januara 2020. godine pokazuje zašto dolazi Pjanić. U tom dokumentu jasno piše kako bi na određenim pozicijama u ekipi prednost trebali dobiti iskusniji igrači u odnosu na mlađe. Piše kako će iskusnijem fudbaleru trebati manje vremena da se prilagodi novom klubu te da će već od prvog dana moći biti na najvišoj razini. Navedeno je i da su tehničko i taktički bolji, da 30-godišnjaci imaju tri do pet posto veći postotak tačnih dodavanja od mlađih fudbalera - otkriva AS detalje dokumenta, uz dodatak kako je sa starijim fudbalerima lakše dogovoriti smanjenje plaće u doba koronakrize.

Pregovori Barcelone i Juventusa oko Pjanića traju sedmicama i vjeruje se kako će naš reprezentativac naredne sezone nositi dres katalonskog ponosa.

Za Malog princa su, osim Barcelone, zainteresovani i PSG te Chelsea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.