open-navfaktor-logo
search
Nakon medicinskih pregleda
Problemi za selektora: Još jedan Zmaj otpao zbog povrede, drugi pod upitnikom
Današnjim okupljanjem na Ilidži, zvanično su počele pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.
27.05.2021. u 14:19
get url
text

Jedan dio igrača već je stigao u bazu na Ilidži, pa je medicinski tim seniorske selekcije obavio i prve preliminarne preglede.

VEZANI TEKST - Zmajevi pristižu na Ilidžu, Šehić u zagrljaju selektora Peteva

- Medicinski tim obavio je preliminarne preglede igrača koji su stigli. Stjepan Lončar ima problem sa aduktorom i neće biti na raspolaganju selektoru za predstojeće susrete. Dario Šarić već neko vrijeme ima povredu mišića prednje lože natkojenice i nakon dodatne dijagnostike i konsultacija donijet će se odluka o njegovom statusu - navodi se na zvaničnoj stranici FSBiH.

Uprkos manjim poteškoćama selektor Ivaylo Petev vjeruje da će se njegovi izabranici dobro pripremiti za predstojeće mečeve.

- Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno povrijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti - kazao je Petev.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.