open-navfaktor-logo
search
Let za Ameriku
Problemi za Ibiševićeve saigrače: Morali proći dodatne sigurnosne provjere
Za sada je poznato da će berlinski tim 9. januara odigrati prijateljski meč s Eintrachtom, koji će se takođe pripremati u SAD-u
02.01.2020. u 14:30
get url
text

Fudbaleri berlinske Herthe danas su krenuli put Sjedinjenih Američkih Država, gdje će se na Floridi pripremati za nastavak sezone.

Dolazak Jurgena Klinsmanna na klupu berlinske Stare dame rezultirao je s četiri vezane utakmice bez poraza (dvije pobjede i dva remija), što je bilo dovoljno za bijeg iz opasne zone.

Ipak, ni put ka Americi nije protekao glatko i bez turbulencija za Vedada Ibiševića i saigrače. Naime, Timothy Chandler (29) i Makoto Hasebe (35) morali su proći posebne procedure ne aerodromu u Frankfurtu jer su njihove karte bile označene za "SSSS", što je oznaka za dodatne sigurnosne provjere.

Hertha sezonu nastavlja 19. januara, a koliko su dobro radili na pripremama Ibiševića i timske kolege "testirati" će aktuelni prvak Bayern.

Za sada je poznato da će berlinski tim 9. januara odigrati prijateljski meč s Eintrachtom iz Frankfurta, koji će se takođe pripremati u SAD-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.