open-navfaktor-logo
search
Klub potvrdio
Problemi za Dinamo: Jedan igrač pozitivan na koronavirus
Aktuelni prvak Hrvatske, Dinamo Zagreb, saopćio je danas da je jedan fudbaler ovog kluba pozitivan na koronavirus.
19.08.2020. u 12:22
get url
text

Tim sa Maksimira, koji je novu sezonu 1. HNL otvorio visokom pobjedom u gradskom derbiju nad Lokomotivom (6:0), nije otkrio o kojem se fudbaleru radi.

- Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio medicinsku službu GNK Dinamo koja je shodno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, prema preporukama Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog nogometnog saveza - prenosi službena stranica gnkdinamo.hr.

Sa Maksimira su prema procjeni medicinske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Klubovi koji su učesnici UEFA-inih takmičenja obavezni su uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 prema svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice.

Svi fudbaleri prvog tima Dinama bit će u četvrtak 20.augusta testirani na COVID-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.