open-navfaktor-logo
search
Medicinski izvještaj
Problemi s povredama ne zaobilaze Sarajevo, dvojica važnih igrača žale se na povrede
Hadžibajrić je naglasio i kako se Selmir Pidro uspješno opravlja, a kak bi se u potpuni trenažni proces mladi reprezentativac mogao uključiti krajem godine
22.10.2019. u 17:55
get url
text

Fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić, koji je već godinama član i medicinskog tima naše A reprezentacije, kazao je kako

- Haris Handžić povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Rudara iz Kaknja, a nije riječ o težoj povredi. Trenutno je na intenzivnim fizikalnim tretmanima i ja se nadam da će početi trenirati u toku ove sedmice - kazao je Hadžibajrić.

Fizioterapeut Bordo tima otkrio je da bi kapiten Sarajeva Krste Velkoski, koji se povrijedio na pripremama reprezentacije Sjeverne Makedonije, a sutra bi trebao obaviti kontrolni pregled nakon kojeg bit trebalo biti poznato tačnije vrijeme njegovog oporavka.

Hadžibajrić je naglasio i kako se Selmir Pidro uspješno opravlja, a kak bi se u potpuni trenažni proces mladi reprezentativac mogao uključiti krajem godine.

Dobre vijesti za navijače aktuelnih prvaka svakako je povratak Mirka Oremuša.

- Zadovoljstvo mi je reći da se Mirko Oremuš u potpuno vratio i priljkučio treninzima prve ekipe - naglasio Hadžibajrić, te dodao:

- Nakon utakmice sa Čelikom Ahemtović i Gavrić su se žalili na povrede, a ja se nadam da će makar jedan od njih dvojice biti spreman do sljedeće utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.