navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Učinkovito

Probajte čudo od otopine za sobne biljke

Fikuse možete jednom mjesečno zalijevati zaslađenom vodom

Objavljeno: 31.05.2019. u 09:42
get url
text
Sobno cvijeće
Sobno cvijeće

Da sobne biljke cvjetaju ljepše i bujnije potrebno ih je prihranjivati. Cvjećari kažu da praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, prije zalijevanja, zemlja u saksiji posuti kašičicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (čajna kašičica šećera na čašu vode).

Fikuse možete jednom mjesečno zalijevati zaslađenom vodom. Na litru vode uzima se čajna kašičica šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlijekom. To će doprinijeti sjaju i ljepoti biljke.

Mlijeko je inače, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricom mlijeko, direktno u stablo biljke.

Odličan učinak na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem. U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati čajnu kašiku ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće.

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvjeta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mjesečno.

Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje otopinom aspirina (andola).Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u litar vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

Biljke možete zalijevati sljedećim otopinom:

Uzmemo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjiva otopina za zalijevanje biljaka je spremna.