open-navfaktor-logo
search
Hrvatski sabor
Prkačin: Ko napada Dodika, totalna je budala, treba sankcionisati Komšića, Vučić neće izazvati sukob u BiH
Opozicioni saborski zastupnik Ante Prkačin (DP) ocijenio je u četvrtak kako ni Aleksandru Vučiću niti Miloradu Dodiku, čelnicima Srbije i Republike Srpske, "nije ni na kraj pameti" izazivati sukob u Bosni i Hercegovini te da se ruska agresija neće širiti izvan Ukrajine.
10.03.2022. u 14:42
get url
text

- S obzirom na stanje na ratištu, Putinu i Rusiji nije ni na kraj pameti krenuti nigdje dalje - ustvrdio je zastupnik u saborskoj raspravi o odluci da Hrvatska u Mađarsku pošalje do 70 pripadnika Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a.

Prkačin je naglasio da Srbija, kroz historiju, "nikada nije bila u težoj političkoj situaciji nego sada".

- Vučić je ko pečen jarac, s jedne strane treba opravdati jeftin ruski plin, a s druge intimno želi ući u EU i u velikoj je muci, Dodik je u sličnoj situaciji i ni jednom ni drugom nije na kraj pameti izazivati sukob u BiH, to neko zloupotrebljava - istaknuo je.

Poručio je i kako "onaj ko traži sankcije za Dodika prvo treba odgovoriti kad će one biti izrečene Željku Komšiću, koji predstavlja Hrvate u Predsjedništvu BiH, te onome ko ga je proizveo i instalirao jer on je najdestruktivniji element u BiH".

- Onaj ko danas napada Milorada Dodika ili je nacionalni izdajnik ili nečiji plaćenik ili totalna budala - zaključio je Prkačin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.