open-navfaktor-logo
search
ESPN birao
Priznanje za Zmaja: Miralem Pjanić u društvu TOP 100 svjetskih zvijezda
Mali princ je u konkurenciji centralnih veznih fudbalera zauzeo 7. mjesto
20.11.2019. u 17:35
get url
text

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, jedan je od najboljih fudbalera svijeta na svojoj poziciji.

Veznjak Juventusa potvrđuje to igrama u Serie A, a njegov kvalitet prepoznat je i van granica Italije. Ugledni portal ESPN odabrao je 100 najboljih fudbalera današnjice, po deset na devet pozicija i deset najboljih trenera svijeta, a u odabranom društvu je i naš veznjak.

Mali princ je u konkurenciji centralnih veznih fudbalera zauzeo 7. mjesto. Ispred njega su se smjestili N'Golo Kante, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Fernandinho, Casemiro i Fabinho.

- Pozicija koju igra Pjanić je jedna je od najtežih uloga u fudbalu, pogotovo kada morate nadoknaditi relativni nedostatak atletizma donoseći smirenost u igri. Pjanić to savršeno uspijeva, a još je impresivnije s obzirom da je u velikoj mjeri okarakterisan kao ofanzivni vezni igrač, a ponekad čak i drugi napadač (što je igrao ranije u karijeri) - opisana je Pjanićeva nominacija.

Za najboljeg golmana je izabran Liverpoolov Alisson, a Liverpoolova je i čitava zadnja linija - najbolji desni bek Trent Alexander-Arnold, štoper Virgil van Dijk, a najbolji lijevi bek Andrew Robertson.

Najbolji centralni veznjak je Kante, a ofanzivni veznjak Bernardo Silva (Manchester CIty). Najbolji krilni fudbaler je Raheem Sterling, a najbolji ofanzivac Lionel Messi.

Kada su klasični napadači u pitanju, ESPN vjeruje da je najbolji Sergio Aguero. Za najboljeg trenera izabran je Jurgen Klopp.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.