Priznanje za sjajnog bh. golmana: Burić na All star utakmici Bundeslige

objavljeno: 01.02.2018. u 14:15

Benjamin Burić, golman rukometne reprezentacije BiH i Wetzlara nastupiće na All star utakmici njemačke Bundeslige u kojoj će se sastati selekcija sastavljena od igrača iz cijelog svijeta i reprezentacija Njemačke.

Ovogodišnji All star meč na programu je u petak, 2. februara u Leipzigu, a u timu svijeta Buriću će na golu društvo praviti srebrni za nedavno završenog Evropskog prvenstva Šveđanin Mikael Appelgren (Rhein-Neckar Loewen) i njegov zemljak veteran Mattias Andersson (Flensburg), kojeg će bh. golman naredne sezone naslijediti u timu sa krajnjeg sjevera Njemačke, prenosi Anadolija.

Burić je svojim sjajnim partijama u Bundesligi očigledno već sada stekao veliki ugled u, vjerovatno, najjačoj rukometnoj ligi svijeta.

Svoj kvalitet moći će potvrditi i na All star susretu u kojem će između ostalih nastupiti rukometne veličine kao što su: Andreas Wolff, Steffen Weinhold, Patrick Groetzki, Uwe Gensheimer, Gudjon Valur Sigurdsson, Mads Mensah Larsen, Lukas Nilsson, Andy Schmid, Hans Lindberg, Holger Glandorf... Utakmica počinje u 19.30 sati.