open-navfaktor-logo
search
Cijenjen u Njemačkoj
Priznanje za Dijamanta: Edin Džeko u ekipi vrijednoj 295 miliona eura
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra sjajnu sezonu u dresu Intera.
10.04.2022. u 20:45
get url
text

Sa Nerazzurrima će pokušati osvojiti šampionski naslov, te tako stići do titula u tri od pet najjačih liga svijeta. Dijamant je u dresu Wolfsburga osvajao naslov u Njemačkoj, a sa Manchester Cityjem je bio prvak Engleske.

U oba tima je ostavio dubok trag, a posebno se to odnosi na ekipu iz Vučijeg grada, u čijem dresu je harao Bundesligom.

Transfemarkt, portal koji se bavi tržišnim vrijednostima fudbalera, sastavio je tim Wolfsburga od najkvalitetnijih aktivnih fudbalera, koji su igrali ili igraju za ovaj tim.

Da nisu prodavali igrače, Wolfsburg bi danas imao sjajnu ekipu vrijednu 295 miliona eura, a mjesto u njoj našlo bi se i za Džeku.

Osim Dijamanta u sastavu su i De Bruyne (trenutni klub - Manchester City, cijena 90 miliona eura), Osimhen (Napoli, 60), Brandt (Borussia Dortmund, 25), Draxler (PSG, 20), Kjaer (Milan, osam miliona eura), te pet igrača koji trenutno igraju za ovaj tim.

Riječ je o golmanu Casteelsu (14 miliona eura), defanzivcima Lacroixu (20), Baku (20) i Roussillonu (7), te zadnjem veznom Schlageru (27).

Džeko je za Wolfsburg odigrao 142 zvanične utakmice i postigao je 85 golova, čemu je dodao i 35 asistencija. U sezoni 2009/10 bio je najbolji strijelac Bundeslige sa 22 postignuta pogotka. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.