open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Privremeno obustavljen rad firmi u industrijskoj zoni Vitkovići
Privremeno je obustavljen i rad privrednih subjekata  u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu.
20.03.2020. u 14:13
get url
text

Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu, iz preventivnih razloga proizvodnja je danas  stala i u pogonima firmi Prevent Goražde, Prevent Safety i Prevent Components te kompaniji Emka u Vitkovićima i u Goraždu.

Direktor firme Prevent Safety Sead Hubjer naglasio je da je rad privremeno obustavljen u svim pogonima u Goraždu usljed novonastale situacije.

- Riječ je o mjerama predostrožnosti jer su uposlenici na prvom mjestu, a o daljnjim mjerama i nastavku rada javnost će biti pravovremeno obavještena - istakao je Hubjer.

To je potvrdio i direktor firme "Prevent Goražde" Nermin Mujezinović koji je naglasio da je usljed novonastale situacije na lokaciji Goražde privremeno obustavljena proizvodnja, kako bi se ispoštovale mjere kriznog štaba i evidentirale te uputile na samoizolaciju osobe koje su eventualno došle u kontakt sa zaraženim.  

- U ovoj kompaniji i ranije poduzete preventivne mjere detaljne dezinfekcije i deratizacije i one će ponovo biti obavljene. U cilju zaštite zdravlja svih uposlenika i sprječavanja širenja koronavirusa, pojačane su mjere dezinfekcije na svim lokacijama. Shodno daljnjem razvoju situacije procjenit će se mogućnosti za nastavak proizvodnje u pogonima Preventa, ali u smanjenom obimu. Planirana je proizvodnja samo u dijelu izrade zaštitnih maski i jednokratnih zaštitnih odijela - naglasio je direktor Preventa Goražde.

I iz kompanije Emka su potvrdili da će se o nastavku proizvodnje u ovoj kompaniji odlučiti narednih dana.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.