open-navfaktor-logo
search
Bod u Ugljeviku
Privremeni trener Sarajeva detektovao glavne probleme u igri svog tima
U prvom poluvremenu izgubili smo tempo i intenzitet igre, prilagodili smo se Zvijezdi, igrali smo kako njima ide u korist, objasnio je Ćosić
07.12.2019. u 15:15
get url
text

Fudbaleri Sarajeva su u gostima kod posljednjeplasirane Zvijezde 09 osvojili samo bod u posljednjem susretu jesenjeg dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Privremeni trener aktuelnog prvaka nakon smjene Husrefa Musemića, Dženis Ćosić, detektovao je neke od problema koje je njegov tim imao tokom ovoga susreta.

- U prvom poluvremenu izgubili smo tempo i intenzitet igre, prilagodili smo se Zvijezdi, igrali smo kako njima ide u korist. Igrom i zalaganjem igrača u drugom poluvremenu možemo biti zadovoljni, rezultatom naravno ne možemo i idemo dalje sa ovim remijem. Situacija je bila specifična, i sama priprema utakmice jer smo željeli da nađemo neka rješenja - rekao je Ćosić nakon utakmice, te dodao:

- Na pauzi moramo naći neka rješenja, razmisliti o statusu mnogih i moramo vidjeti šta dalje. Musemić se složio sa mnom da ja završim polusezonu sa ekipom jer je najbolje poznajem, a ekipi je sada potreban mentalni odmor.

Da je prvi dio sezone bio dosta turbulentan za osvajača duple krune poznato je kompletnoh bh. sportskoj javnosti.

- Cijela ova sezona je bila jako turbulentna i sa aspekta povreda, tako da je ekipa dosta potrošena i treba povući neke mudre poteze kako bismo dobili prava rješenja za ekipu. Na osnovu svega što se dešavalo, mislim da se izvuklo dosta iz ekipe, možda je moglo malo više, ali na kraju je sve ovo dosta dobro - poručio je Ćosić na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.