open-navfaktor-logo
search
Farris mijenjao Inzaghija
Privremeni trener Intera biranim riječima govorio o Edinu Džeku
Fudbaleri Intera sinoć su u desetom kolu Serie A savladali Empoli sa 2:0 i tako stigli do šestog prvenstvog trijumfa ove sezone.
28.10.2021. u 08:57
get url
text

D'Ambrosio (34) i Dimarco (66) pogađali su za trijumf Nerazzurra, a naš Edin Džeko je priliku dobio s klupe. U finišu meča, tačnije u 84. minuti na teren je ušao umjesto Lautara Martineza.

Iako je na terenu proveo jednocifren broj minuta, zaradio je pohvale trenera milanskog kluba. Zbog suspenzije Simonea Inzaghija, sinoć je ekipu vodio Massimiliano Farris, koji je u superlativima govorio o Dijamantu.

- Lautaro je odigrao dobru utakmicu, žao mi je što nije postigao gol jer ga je zaslužio. Normalno je očekivati ​​sve više od njega, a i on je svjestan toga. Danas se borio, napravio je asistencije i raste iz utakmice u utakmicu.

VEZANI TEKST - Inter nezamisliv bez Edina Džeke, a zašto onda Dijamant seli na klupu?

Sanchez? On je igrač koji jako dobro zna raditi između linija, ima tu kreativnost, taj trenutak magije. Samo trebate vidjeti asistenciju za gol koji je postigao D'Ambrosio.

Imamo mnogo kvalitetnih igrača u ovoj ekipi. Tu je i Edin Džeko, koji je također odličan napadač, ali može biti i sjajan organizator igre. Kada ga imate u svom timu, shvatite to - kazao je Farris.

Inter će u narednom kolu u nedjelju od 12.30 sati u Milanu odmjeriti snage sa Udineseom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.