open-navfaktor-logo
search
Akcija "Polo"
Privedeno sedam maloljetnika: Krali televizore, laptope, testere...
Uhapšeni su Elmedin Ahmić, Darko Popović i Danijel Moravac, svi iz Prnjavora, te dva maloljetnika iz Laktaša i pet maloljetnika iz Prnjavora
24.05.2019. u 10:28
get url
text

U akciji kodnog naziva "Polo", Policijske stanice Prnjavor i Policijske stanice Laktaši, s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela protiv imovine izvršenih na ovom području, privedeno je i ispitano deset osoba, od kojih su sedam maloljetnici.

Oni se sumnjiče da su pojedinačno i organizovano, u periodu od marta do maja 2019. godine, počinili ukupno 22 krivična djela, od kojih su 15 teška krađa, četiri pokušaja teške krađe, dva prikrivanja i jedno oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Navedena krivična djela izvršena su tako što su osumnjičeni upotrebom snage i podesnog alata djelovali na vrata objekata, ulazili u unutrašnjost, odakle su krali novac, zlatni nakit i druge predmete pogodne za dalju prepodaju, pričinivši materijalnu štetu od oko 15.000 KM - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Policajci nastavljaju sa istragom radi utvrđivanja da li se spomenute osobe mogu dovesti u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela protiv imovine, o čemu će se u redovnoj proceduri dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Kako saznajemo, osumnjičeni su krali i televizore, laptope, kofere sa alatom, testere.

U akciji su uhapšeni Elmedin Ahmić (18), Darko Popović (22) i Danijel Moravac (22) svi iz Prnjavora, te dva maloljetnika iz Laktaša i pet maloljetnika iz Prnjavora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.