open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz policije
Privedene još tri osobe koje se dovode u vezu s paljenjem automobila sudije Topalovića
U Policijsku upravu Mostar u četvrtak popodne privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na službene osobe Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) nakon prekinute utakmice Velež - Borac.
01.10.2021. u 14:54
get url
text

- Oko 14.40 sati pripadnici MUP-a HNK lišili su slobode M. M., E. P. i A. G., svi iz Mostara. Od navedenih su uz potvrdu privremeno izuzeti mobiteli, a potom su zajedno s izuzetim predmetima u 16.50 sati predati policijskim službenicima PU Konjic - saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

VEZANI TEKST - Zbog napada na sudije u tunelu Lendava uhapšen 21-godišnjak iz Domanovića

Zbog postojanja osnova sumnje da je povezan sa napadom na fudbalske sudije Sabriju Topalovića i Admira Šehovića, te kontrolora suđenja Adnana Alispahića, policija je u srijedu uhapsila F. L. (21) iz mjesta Domanovići kod Čapljine.

Podsjetimo, Topalović, Šehović i Alispahić su napadnuti u tunelu Lendava kod Jablanice nakon utakmice 11. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca, a tada je zapaljen automobil u kojem su bili, a koji je vlasništvo zeničkog sudije Topalovića.

Vozilo je potpuno izgorjelo, a Alispahić je tom prilikom zadobio povrede i pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Jablanica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.