open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Pritvoren zbog izbjegavanja suđenja: Član automafije iz "Volana" pušten na slobodu
Sud je Čepi prije mjesec odredio pritvor jer je "odlazio kod ljekara i zakazivao preglede baš u vrijeme održavanja unaprijed određenih termina glavnih pretresa"
13.08.2019. u 16:41
get url
text

Miroslav Čepo, jedan od optuženih iz krivičnog predmeta Danilo Cicoović i drugi, odnosno prerdmeta "Volan", nakon što je mjesec proveo u pritvorskoj jedinici Suda BiH, pušten je na slobodu, potvrđeno je iz Suda.

Sud Bosne i Hercegovine je, postupajući po prijedlogu Tužilaštva BiH, 9.jula 2019. donio rješenje kojim je optuženom Miroslavu Čepi odredio pritvor koji je po tom rješenju mogao trajati do objavljivanja presude, a najduže 30 dana.

- Optuženi Miroslav Čepo, iako uredno pozvan, u tri navrata nije pristupio na zakazana ročišta i to 23.5.2019, 30.5.2019. i 6.6.2019. godine. Prema ocjeni Suda u ponašanju optuženog se, bez sumnje, ispoljava očigledna namjera da ne pristupi glavnom pretresu i na taj način onemogući uspješno vođenje krivičnog postupka. Iz kompletne medicinske dokumentacije i podataka koji nisu ni latinski ni medicinski izrazi već napisani jezikom shvatljivim i osobama koje nemaju posebna medicinska znanja, evidentno je da optuženi nema adekvatna opravdanja za nedolaske na pretrese. Naprotiv, preduzima radnje kojim očigledno odugovlači postupak, odlazi kod ljekara i zakazuje preglede baš u vrijeme održavanja unaprijed određenih termina glavnih pretresa - navedeno je u odluci Suda o određivanju pritvora.

Čepo je optužen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.