open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Pritvoren serijski provalnik u Mostaru: Upao u više objekata, vlasnike oštetio za hiljade KM
Općinski sud u Mostaru je, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, odredio jednomjesečni pritvor Bajramu Bećiraju, zvanom Bajro (21), iz Mostara, zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo teške krađe.
21.04.2020. u 21:34
get url
text

Prema navodima iz Tužilaštva, on se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 31.marta do 13. aprila počinio više pojedinačnih provalnih u objekte: Rapid d.o.o. i Aks d.o.o, te sjemenarnu Agrom EM, sve na adresi Bišće Polje, zatim džudo klub Borsa, na adresi Rodoč bb, Mostar, te trgovinu Best d.o.o, u ulici Maršala Tita.

Provale je, navode iz Tužilaštva, počinio tako da je tako da je podesnim sredstvom, uz upotrebu fizičke snage, nasilno ulazio u unutrašnjost objekata, a potom iz njih krao novac, strojeve, ručni alat, laptope, sigurnosne kamere, ženske torbe, cigarete, alkoholna pića...te tako za sebe pribavio veću imovinsku korist.

Prema informacijama iz mUP-a HNK, vlasnici objekata oštećeni su za više desetaka hiljada maraka. 

- Osumnjičeni Bajram je ranije osuđivan zbog počinjenja istovrsnih krivičnih djela. Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će ponoviti krivično djelo - navodi se u saopćenju iz Tužilaštva HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.