open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Pritvoren prosjak osumnjičen za ubistvo penzionisanog profesora u Livnu
Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Livnu u ponedjeljak donio rješenje kojim je osumnjičenom 22-godišnjem Ajnuru Nicu iz Kruščice pored Viteza određen jednomjesečni pritvor. 
22.12.2020. u 10:46
get url
text

Kako se navodi u dostavljenom izvještaju MUP-a Livanjskog kantona Tužilaštvu, 17. decembra oko 15:05 sati, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna koji ga je nakon kratkog razgovora uveo u svoj "mercedes".

Obojica su se zatim odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice. Nakon određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je, stoji u izvještaju, davljenjem usmrtio penzionisanog profesora.

Tijelo penzionisanog profesora, dodaje se, Anjur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih pantalona novčanik i novac u manjem iznosu nakon čega se automobilom odvezao u Vitez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.