open-navfaktor-logo
search
Istraga pucnjave
Pritvoren osumnjičeni za podstrekavanje odbjeglog Križanovića na ubistvo Čapljinca
Kantonalni sud u Mostaru, na prijedlog Tužilaštva HNK, odredio je jednomjesečni pritvor Adrijanu Jurkoviću, zvanom Adi (1993), osumnjičenom za podstrekavanje Matka Križanovića (1992) da ubije Igora Č. (43), koji je teže ranjen u pucnjavi koja se u prošli petak dogodila u Čapljini.
14.08.2020. u 11:42
get url
text

Igor Č. je u pucnjavi koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta "Craft" iz automatske puške pogođen u obje noge i zadobio je prostrelne rane oba skočna zgloba.

Osumnjičeni za ovu pucnjavu Matko Križanović je nakon toga pobjegao i još je nedostupan organima gonjenja.

Istragom je, međutim, utvrđena osnovana sumnja da ga je na pokušaj ubistva podstrekavao Jurković, koji je potom i uhapšen.

Kako je saopćilo Tužilaštvo HNK, Sud mu je jučer odredio pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

- MUP HNK, po nalogu Tužilaštva poduzima sve mjere i radnje u cilju pronalaska i lišenja slobode Matka Križanovića. Pozivaju se građani da korisne informacije o njegovom boravku i kretanju dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području HNK, odnosno BiH - saopćili su iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.