open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Pritvor službeniku Vlade RS-a zbog primanja mita
Osumnjičeni se tereti da je tokom 2015. godine u Doboju primio novac u iznosu od 1.500 KM i 1.000 eura  radi  ubrzavanja procesa rješavanja stambenog pitanja
12.10.2018. u 14:20
get url
text

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS-a uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Jove Jovića, službenika ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

- Osumnjičeni se tereti da je tokom 2015. godine u Doboju kao rukovodilac Odsjeka, zahtijevao i primio novac u iznosu od 1.500 KM i 1.000 eura od porodice radi stavljanja na spisak, a potom i ubrzavanja procesa rješavanja stambenog pitanja u zgradi koja se treba graditi za izbjeglice na području grada Doboja – saopćeno je danas iz Tužilaštva RS-a. 

Tužilac je mjeru pritvora predložio zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ali i ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.