open-navfaktor-logo
search
Bomba iz Španije
Pristao na manju plaću: Najskuplji fudbaler svijeta stiže u Barcu!?
Neymarov povratak najveća je ideja koja se trenutno kuha u Barcinom laboratoriju
17.10.2018. u 16:32
get url
text

Bliži se zimski prijelazni rok, a samim tim i špekulacije o mogućim transferima sve su glasnije.

A bomba stiže iz Španije!

- Možda zvuči nevjerovatno, ali je istinito! Povratak Neymara u Barcelonu postao je moguć, usprkos lošim odnosima Brazilca sa španskim klubom na odlasku. Situacija se preokrenula – tvrdi Goa,, uz objašnjenje:

- Neymarov povratak najveća je ideja koja se trenutno kuha u Barcinom laboratoriju, a čelnici kluba već su počeli sklapati različite planove kojim bi ga mogli dovesti nazad.

A Neymar? Očito je i njemu dosta PSG-a, kao i Kyliana Mbappea u čijoj je sjeni sve češće. Goal saznaje kako bi Neymar čak pristao na ogromni rez plaće, kao i odricanje dijela novca od klupskih fotografisanja, a sve to u znak dobre volje!

Uz to, Neymar je navodno i zvao Barcelonine trenere, te im govorio kako bi se rado vratio ukoliko bi to bilo moguće, a katalonska svlačionica primila bi ga rado...

Suarez, Pique, Messi - svi su ostali u odličnim odnosima s Brazilcem, a teret na Messijevim leđima opet bi postao barem malo manji. U tu priču ulazi i Ivan Rakitić! Hrvatski veznjak bio je želja PSG-a ovog ljeta, a ako bi se Neymar vratio u Barcelonu, Parižani bi nešto htjeli i zauzvrat. Opcije su ili Rakitić ili Ousmane Dembele, koji je ionako bio svojevrsna Barcelonina zamjena za Neymara.

No, usprkos lošim odnosima u PSG-u, kao i Neymarovoj želji za povratkom, teško je za očekivati da će do ovog transfera zbilja doći, ali Barcelonina uprava svakako će barem pokušati. Podsjetimo, Neymar je u rekordnom obeštećenju od 222 miliona eura iz Barce prešao u PSG i tako postao najskuplji fudbaler svijeta u historiji fudbala. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.