open-navfaktor-logo
search
Energetsko polje
Prirodni kristali imaju jaku energiju: Poboljšavaju koncentraciju, smiruju, liječe
Postoje prirodni kristali iz zemlje, ali i laboratorijski uzgojeni kristali. Prirodni kristali koji su iskristalizirali od pritiska i topline prirodnih sila mogu u sebi imati i strane tvari.
29.11.2020. u 09:57
get url
text
Prirodni kristali

Normalno je i uobičajeno da nisu bistri i imaju u svojoj unutrašnjosti prirodne žilice, paučine koje izgledaju poput pukotina.

S druge strane, laboratorijski uzgojeni kristali (umjetni kristali) dobiveni su u laboratoriji procesom kristalizacije i nemaju niti jednu pukotinu, ravnomjerno su obojeni i imaju "savršen" izgled, "bez greške", izgledaju prilično sterilno.

Prirodni kristali su spojevi minerala koji su tokom dugog vremenskog perioda (milioni godina) pod prirodnim utjecajem velike topline i pritiska iskristalizirali u slojevima i stvorili više strukturirane oblike i veličine. Ovo stvaranje zahtijeva veliku količinu energije i tokom tih miliona godina stvaranja i nastajanja kristali akumuliraju tu energiju.

To je energija koja donosi život u kristale. Svi prirodni kristali i dragulji vibriraju vlastitom individualnom frekvencijom. Nauka je dokazala da kristali posjeduju prirodnu moć koju je nazvala piezoelektični efekt.

To znači da kristali imaju sposobnost pojačavanja, usmjeravanja i protoka energije. Prirodni kristali rastu iz zemlje i imaju moćnu, jaku zemaljsku energiju. Energija koja izbija iz kristala je čista i povezuje se s ljudskom aurom, što je veliki doprinos kristala u feng shui-u.

Neki prirodni kristali su nastali iz flore i faune, kao npr. koralji, jantar i biseri. Posljednjih godina feng shui stručnjaci su otkrili amonite (preko 65 miliona godina stari fosili) kao moćan kamen bogatstva i mudrosti. Vjeruje se da amoniti posjeduju energiju za stvaranje sreće. A sedam duginih boja označava sedam čakri ljudskog tijela.

Ružičasti kvarc često se stavlja u jugozapadni dio doma jer unosi sreću i radost u ljubavni odnos. Zdjela puna ružičastog kvarca stavljena u spavaću sobu ili kupaonicu je feng shui lijek za ljubav.

Obli kamančići hematita često se upotrebljavaju u feng shui-u za uzemljenje i centriranje energije, kao i za zaštitu.

Ako vam dijete ima problema s koncentracijom, previše je napeto i lako se iznervira, nekoliko komada hematita pomoći će u prizemljivanju i smirivanju. Hematit možete staviti u dječju sobu ili u zapadno feng shui područje svog doma.

Ako želimo iskoristiti zaštitna svojstva hematita za svoj dom, stavit ćemo ga pored ulaznih vrata.

Amonit - star preko 65 miliona godina s vrlo jakom ljekovitom energijom. Feng shui stručnjaci slažu se da je amonit jedan od najmoćnijih kristala u liječenju okoline. Kada se postavi u dom ili na posao isijava jaku harmoničnu energiju okrečući negativu u pozitivu. Smanjuje tjelesnu toksičnost, generira kreativnost, porast libida, poboljšava mudrost, intelekt, pomaže i unaprijeđuje poduzetništvo i privlači bogatstvo.

Gorski kristal, kvarc - najupotrebljavanjiji kristal, često puta mutan ili mliječan. Tendencija kvarca je sklad. Stvara prirodno uravnoteženo energetsko polje. Može proizvesti moćno polje ljekovitih negativnih iona uklanjajući iz okolne atmosfere pozitivne ione. Poništava štetne efekte radijacije i radioaktivnosti. Djeluje kao fizički i mentalni energetski generator. Pročišćava fizičko, mentalno i duhovno tijelo. Snažna energija kristala koji ste postavili u prostor ili koji nosite, s vremenom se prilagođava vašoj energiji ili energiji okoline u kojoj je, stoga ga je potrebno često čistiti i puniti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.