Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je bilo magle.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 13; Bugojno 17; Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zenica 19; Sanski Most 20; Neum 21; Banja Luka 22; Ivan Sedlo i Livno 23; Bihać, Mostar i Tuzla 24; Široki Brijeg 25 i Grude 26 °C.

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna oko 21°C, saopćeno je iz FHMZ-a.

U utorak, u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. 

U srijedu  oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina prije podne. U drugoj polovini dana slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje i do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C. 

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.