open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Pripremite kišobrane: Slijedi nam nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno uz slabu kišu u Hercegovini i centralnim područjima Bosne, javlja Federalni hidromoteorološki zavod BiH.
02.05.2022. u 09:26
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 5; Bugojno i Široki Brijeg 7; Sokolac 8; Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10; Grude, Mostar, Trebinje i Zenica 11; Bihać, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 12; Sanski Most 13; Banja Luka, Doboj i Neum 14 stepeni Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C.

U srijedu prije podne pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U četvrtak sunčanije prije podne. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana u Bosni i sjeveru Hercegovine će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.