open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Pripremite kišobrane: Narednih dana nestabilno vrijeme
U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 14, a najviša dnevna oko 24 stepena
18.06.2019. u 08:00
get url
text

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, u većem djelu zemlje bit će sa kišom, pljuskovma i grmljavinom. Uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab, na momente i umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 14, a najviša dnevna oko 24 stepena. 

U srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u većem dijelu Bosne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena. 

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost bit će i u četvrtak i petak. Poslijepodne u Bosni uz postupno naoblačenje može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.