Tokom dan s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Vjetar umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do devet, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusa. Poslijepodne i krajem dana postepen pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Krajem dana i tokom noći kiša može prelazit i u susnježicu.

Jutarnja temperatura oko dva, a najviša dnevna oko pet stepeni Celzijusa.

U subotu, prvog dana vikenda u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prijepodne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Do kraja dana, postepeno razvedravanje.

Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do pet, najviša dnevna od jedan do sedam, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U većernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje.

Jutarnja temperatura od minus tri do tri, na jugu do šest, najviša dnevna od tri do osam, na jugu do 11 stepeni Celzijusa.

Prvi radni dan naredne sedmice bit će oblačno vrijeme, naročito u sjevernim područjima zemlje. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu do šest, najviša dnevna od pet do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.