Jednostavni su, brzi i potrebno je malo sastojaka, pa ih može pripremiti i onaj ko nije vješt u kuhinji.
Jedan takav je i za cheesecake koji se ne peče. Malo keksa, krem-sira, šećera... i desert je brzo gotov!
Potrebni sastojci: 2 paketa graham keksa, 11 kašika otopljenog maslaca, 2 kašike šećera, 2 paketa kremastog sira (226 grama), 1 limenka kondenziranog mlijeka (400 grama), 1/4 šoljice limunova soka, 1 kašičica arome vanilije.
Postupak pripreme:
Graham kekse stavite u vrećicu i smrvite, a zatim u zdjeli pomiješajte sa šećerom i maslacem.
Nakon toga uzmite posudu za pečenje i dobijenu smjesu rasporedite te pritisnite prstima kako biste napravili ravnu i kompaktnu podlogu.
Stavite u frižider na 10 minuta.
Dok se podloga hladi i stišće, napravite kremu.
Mikserom srednje jačine umutite sir, dodajte kondenzirano mlijeko, malo-pomalo. Začinite limunovim sokom i vanilijom.
Kremu prelijte preko podloge, prekrijte cijeli kolač plastičnom folijom i stavite na dva do tri sata u frižider.